Llibreries Obertes, la campanya que anima a la lectura i a la compra anticipada de llibres

per LVLL

Agenda LVLL

Llibreries Obertes, la campanya que anima a la lectura i a la compra anticipada de llibres
Llibreries Obertes, la campanya que anima a la lectura i a la compra anticipada de llibres

Com la gran majoria de comerços, les llibreries han hagut de tancar des de l'inici de l'estat d'alarma, decretat el passat 13 de març. Això ja està provocant en el sector dels llibreters unes pèrdues que, com en altres àmbits, afectarà principalment els negocis més menuts, amb menys capacitat de suportar econòmicament aquesta crisi.

Amb aquestes perspectives, la cooperativa de cultura Som* i l’agència Mortensen han reunit un bon grapat de llibreries del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears per tal de posar-se mans a l'obra i fer-li front a aquesta situació. La campanya 'Llibreries Obertes' pretén donar futur a les llibreries de proximitat. S'han fixat el repte de seguir animant a la compra de llibres durant les properes setmanes de manera anticipada i permetre així que les llibreries puguen tornar a oferir els seus serveis quan arribe el moment.

Per a fer-ho possible, han posat en marxa el web LlibreriesObertes.cat perquè els lectors puguen fer la comanda, amb la possibilitat d'escollir la llibreria més propera, a qui anirà dirigit la totalitat de l'import de la compra. Una vegada els llibreters puguen tornar a obrir, els clients que hagen comprat llibres podran recollir-lo en la llibreria que havien escollit.

Un bon moment per a la lectura

En aquestes setmanes de confinament a casa, la lectura pot ser una gran aliada. Molts escriptors i editorials han decidit alliberar obres completes per facilitar així l'accés a les seues obres. És el cas d'Arola Editors, que ofereix la possibilitat de llegir en format digital més de 60 llibres per a tots els gustos, clàssics i contemporanis, a través del web del Teatre Nacional de Catalunya.