La Muixeranga de Guadassuar crea el I Concurs de Microrelats de la Carabassota

per Robert Martínez, Muixeranga de Guadassuar la Carabassota

Societat, Agenda LVLL

La Muixeranga de Guadassuar crea el I Concurs de Microrelats de la Carabassota
La Muixeranga de Guadassuar crea el I Concurs de Microrelats de la Carabassota

En època de crisi, cal renovar-se. I això és el que ha fet la Muixeranga de Guadassuar la Carabassota, una de les muixerangues de més recent creació.

Com a conseqüència de la COVID-19, les muixerangues van paralitzar tota la seua activitat, i així continuen, sense saber quan podran tornar a assajar i fer actuacions. Les característiques de la seua activitat fan que probablement siga una de les activitats que més tard torne a la seua normalitat.

Per a mantenir activa la colla, la Muixeranga de Guadassuar ha ideat aquest Concurs de Microrelats de temàtica muixeranguera que vol contribuir al foment de la cultura i la literatura. Està compost per dos categories. La categoria A va dirigida a majors de 15 anys, i la categoria B a menors de 15 anys. Cada categoria tindrà un guanyador/a i un accèssit.

Els relats que es presenten han d’estar escrits en valencià, han de ser originals i inèdits i el contingut d’aquests ha d’estar relacionat amb el món muixeranguer.

El concurs s’ha presentat el dilluns 1 de juny i es poden entregar relats fins al dia 15 de juny a les 23.59 hores. El jurat que les avaluarà està format per tres membres de la mateixa muixeranga, un representant de l’Ajuntament de Guadassuar i a més, es podrà afegir un representant del món cultural de la localitat. Aquest jurat valorarà la reflexió sobre els temes escollits, l’originalitat, les habilitats lingüístiques i la qualitat literària, així com, la inclusió del fet muixeranguer en el contingut del text.

A més, dels objectius ja comentats, la Carabassota també ha intentat contribuir, dintre de les seues possibilitats, a la reactivació del comerç local, i els premis dels guanyadors seran comprats als comerços de la població de Guadassuar.

El guanyador de la categoria A, serà premiat amb un pack de cerveses belgues i alemanyes de la Cerveseria Quintana, un val per a esmorzar per a dos persones al pub Espai i a més, una samarreta i xapes de la Muixeranga. L’accèssit es premiarà amb una samarreta i xapes de la Muixeranga.

El guanyador de la categoria B, serà premiat amb el llibre “Vull ser muixeranguera” d’Enric Lluch, un pack de material escolar i a més, una samarreta i xapes de la muixeranga. Aquests premis es compraran a llibreries de Guadassuar. L’accèssit es premiarà amb una samarreta i xapes de la Muixeranga.

L’Ajuntament ha col·laborat en aquesta iniciativa i es farà càrrec de l’import de la totalitat dels premis.

Es poden consultar les bases ací 

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací