Orquídia, de Salvador Jàfer, premi Lira de la Fira Liberisliber de Besalú

per Edicions del Buc

Agenda LVLL

Salvador Jàfer
Salvador Jàfer

L’editorial valenciana Edicions del Buc, amb seu a la Pobla de Farnals (Horta Nord), ha rebut el Premi Liberisliber Lira 2020 al millor llibre de poesia per Orquídia. 1974-2018. Antologia personal, de Salvador Jàfer a la Fira Liberisliber d’Editorials Independents de Besalú (Girona), que s’ha celebrat els dies 3 i 4 d’octubre.

Segons el jurat, aquest llibre es mereix el guardó per “En primer lloc, per la importància indiscutible de tenir la major part de la producció poètica d’aquest autor valencià en un sol volum, en concret 101 poemes, com els anys que li agradaria viure. Segonament, per la rica varietat formal que ens ofereix, lligant els poemes amb les proses, i fins i tot amb el diàleg teatral, oferint així una lectura amena i variada que posa de manifest el domini de la llengua i dels formats. En tercer lloc, perquè Jàfer ens encomana la intensitat amb què experimenta l’existència, des dels moments de més plenitud fins als de més tenebra. Tan aviat els referents i els jocs formals ens acosten a les cultures ancestrals, com ens enlairen, sense perdre l'equilibri, cap a les tonades del lirisme culte. Finalment, per la força vital que emana dels seus versos i que, darrerament, ens és tan necessària. No en va l’últim poema acaba dient: «Tornarem a viure, / tornarem a viure». Per tot això, considerem que aquesta antologia constitueix una aportació de gran valor a les lletres catalanes, que la fa mereixedora del premi Lira d’enguany.”

Els guanyadors en la resta de categories han estat La bossa o la vida, de Salvador Lladó, editat per Tigre de Paper, en la categoria d’assaig; El llop de Rochette d’Editorial Símbol en la categoria de llibre il·lustrat; Les aventures d’Ulisses, de Carles Riba, editat per Cal·lígraf, en la categoria de llibre infantil-juvenil i Geometría, de Víctor Iriarte, editat per Editorial Incorpore, en la categoria de narrativa.

 

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací