Oliva convoca els Premis de Poesia Francisco Brines 2021

per www.lesmuntanyes.com, EL GRAT

Agenda LVLL

L’alcalde d’Oliva, David González, acompanyat pel regidor de Cultura, Julio Llorca , han visitat al poeta i Fill Predilecte de la localitat, Francisco Brines, per a presentar-li els premis de poesia que porten el seu nom.

Aquesta era una de les voluntats del poeta, crear uns premis que portaren el seu nom, i que tingueren dues modalitats, una en castellà i altra en valencià.

El jurat serà l’encarregat de valorar les obres, i triaran a la guanyadora, que tindrà un premi amb una dotació econòmica de 6.000 euros, i es publicarà a l’Editorial Pre-Textos.

El termini de lliurament de treball finalitzarà el dia 22 de març de 2021 i el lliurament es durà a terme en una gala celebrada a la localitat d’Oliva.

Brines ha assenyalat que la intenció d’aquests premis és: “premiar dos bons llibres de poesia i assegurar la seua difusió, tant en la península com en tota Hispanoamèrica”.

El poeta ha expressat que ha tingut la sort de: “poder unir, als interessos espanyols, al públic hispanoamericà, la qual cosa amplia el nostre camp d’acció i permetrà que el premi arribe a altres latituds i relacione als diferents poetes de la nostra llengua comuna”.

Francisco Brines explica que l’objectiu és que participen poetes de qualsevol lloc del món, i que s’acosten creadors que aporten una visió de l’art, la filosofia i la cultura del nostre temps amb una mirada crítica.

“La poesia ha sigut per a mi molt important, sobretot he vist que m’he retratat i que m’he hagut de mirar des de fora d’ella a mi mateix, i he hagut d’acceptar-me amb gust o de mala gana com sóc. Però cal acceptar-se per a després intentar fer una cosa sòlida”, ha conclòs Brines.

(Publicat a Les Muntanyes 22 de desembre de 2020, Diari de l'Alcoia i les comarques centrals valencianes)

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací