Paula Bonet rebrà el Premi Lletraferit de Cultura Valenciana

La gala de lliurament dels guardons se celebra aquest dijous al Biohub de la Marina de València

per DLV

InfoLlibres

Paula Bonet | Jorge Gil | EP
Paula Bonet | Jorge Gil | EP
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Els Premis Lletraferit -convocats per Edicions Plaza i Llibres de la Drassana- celebraran aquest dijous, 7 de juliol, la cinquena edició amb una gala en la qual s'entregaran els guardons en les categories de Novel·la, Novel·la Juvenil i Cultura Valenciana. Aquesta última distinció, després d'haver-se concedit anteriorment a Joan Francesc Mira, Josep Piera i Manuel Vicent, recau enguany en la pintora, gravadora i escriptora Paula Bonet (Vila-real, la Plana Baixa, 1980).

L’organització del certamen ha destacat que els treballs de Bonet tenen «un èxit indiscutible des de fa una dècada i la seua trajectòria artística, sempre vinculada a les lletres i llibres, ha acabat unint art i literatura amb la seua última obra, L’anguila, que s'ha traduït al mateix temps en una exposició de pintura i en la seua primera novel·la, publicada per Anagrama el 2021».

Aquesta convocatòria dels premis torna, després de dos anys de pandèmia, a la celebració habitual, a l'inici de l'estiu, i encara estarà marcada pel «descomunal èxit» de l'obra guardonada amb el III Premi Lletraferit de Novel·la, Noruega, de Rafa Lahuerta, que ha venut ja 16.000 exemplars en valencià i ha sigut traduïda al castellà, llengua en la qual ha venut 4.000 exemplars més. L’obra guanyadora el passat any, Càndid, de Miquel Nadal, va per la tercera edició i s'acosta als 2.000 exemplars, unes xifres similars a les de la també premiada L'últim dels valencians, de Guillermo Colomer, dades que mostren «la total consolidació» dels premis.

A més de l'estatueta dissenyada per l'escultor Jaume Chornet, els guanyadors de les dues categories de narrativa rebran 5.000 euros i 1.500 euros respectivament i l'editorial Drassana publicarà les seues obres els pròxims mesos.

Segons ha declarat el president del jurat, l'editor Toni Sabater, en l'edició del 2022 s'han presentat un total de 18 obres que, «han mostrat un alt nivell i una gran varietat de temàtiques i estils».

La cerimònia començarà les 19.30 hores al Biohub de la Marina de València i serà presentada per la comunicadora Laura Grande.