Joan F. Mira rebrà el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català

InfoLlibres

Joan F. Mira rebrà el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català
Joan F. Mira rebrà el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Dimecres al matí, a Barcelona, s’ha fet la roda de premsa per a presentar la 40 edició de la Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc al Moll de la Fusta de Barcelona del 9 al 18 de setembre i que reunirà 259 expositors, 84 mòduls, 300 activitats i més de 150 novetats editorials. Durant la mateixa roda de premsa s’ha anunciat que l’escriptor i traductor valencià Joan F. Mira rebrà el 26è Premi Trajectòria, lliurat a professionals vinculats a la cultura en català.

Alhora, el Premi Difusió, impartit per la mateixa organització, serà per a Judit Carrera, de qui es reconeix la promoció i projecció de l’edició i la literatura en català al seu espai professional. Carrera és la directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Setmana del Llibre en Català

L’esdeveniment comptarà amb la presència d’autors com ara Ramon Solsona, Mercè Ibarz, Sebastià Portell, Joan Fontcuberta o Jordi Armadans. Per primera vegada, la iniciativa comptarà amb quatre autors internacionals com és el cas de Ken Follett, Tatiana Tibuleac, Daniele Mencarelli i Robert Kolker. Es recordaran els centenaris de l’any de Joan Fuster, Gabriel Ferrater i Enric Viladot i es retrà un homenatge a Pau Riba.

Les presentacions de llibres de pràcticament tots els segells editorials que publiquen en català abordaran temàtiques molt variades amb recuperacions, traduccions o taules rodones de noms propis com Mercè Rodoreda, Jane Austen, Pier Paolo Passolini, Joana Russ o Lola Anglada i també de temes d'actualitat que presentaran novetats en còmic i il·lustració per a adults.

No hi faltaran les converses amb autors com Albert Om i Sílvia Soler, l’expresident català Quim Torra, Llucia Ramis, Josep Ortiz i entrevistes amb noms com Empar Moliner, Ramon Solsona, Albert Sànchez-Piñol i Mercè Ibarz.

Una altra novetat són les vesprades temàtiques, on es presenta un tema plantejat des de diferents perspectives vinculats a diversos títols. Són la vesprada dedicada al món rural i a l'èxode urbà, amb la presència de la cineasta Carla Simon i Arnau Vilaró, que presenten el film Alcarràs; la vesprada de la llengua, on s'aborden diversos aspectes de la situació de la llengua; la vesprada de ciència, amb una xerrada divulgativa del científic Joan Anton Català i els experiments de Pere Renom; la vesprada de cuina, amb una part d'experiments, presentacions i converses amb Gina Estapé, Abel Mariné, o Maria Nicolau amb Pilar Codony; vesprada de teatre, amb la presentació de diversos llibres i lectures de fragments; el matí de natura, amb guies de natura i també llibres de narrativa; i la vesprada de clàssics, amb propostes d'autors clàssics grecs i la lectura de fragments.

També se celebraran els noranta anys de l’escriptor Joaquim Carbó i la poesia també tindrà un paper central a La Setmana amb diversitat de recitals i presentacions. L’oferta de La Setmana es completa amb tallers per a joves sobre còmic, manga i literatura eròtica i un espai propi per les famílies amb un racó de lectura i un escenari per a presentacions.

L’acte inaugural de La Setmana comptarà amb un pregó de la Premi d'Honor de les Lletres catalanes 2022, Antònia Vicens.