La 40a Setmana del Llibre en Català tanca amb rècord d’assistència, més de 50.000 visitants

A l’espera de xifres definitives, preveuen facturar més de mig milió d’euros, un 20% més que l’any passat

per DLV

InfoLlibres

La gent aprofita la darrera jornada de la Setmana del Llibre en Català de 2022 aquest diumenge | Oriol Darnés | ACN
La gent aprofita la darrera jornada de la Setmana del Llibre en Català de 2022 aquest diumenge | Oriol Darnés | ACN
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La Setmana del Llibre en Català ha tancat la 40a edició amb un rècord d'assistència, unes xifres superiors a les d'anys anteriors, amb més de 50.000 visitants. S'espera que les vendes enguany hagen augmentat un 20% respecte a l'edició anterior, amb més de mig milió d'euros de facturació. El president de la Setmana del Llibre en Català, Joan Carles Girbés, que finalitza el seu tercer i últim mandat, ha explicat que aquestes dades «demostren la vitalitat i l'optimisme de què gaudeix el sector del llibre en català».

En l'edició d'enguany les vendes han crescut sobretot en el llibre infantil i juvenil, atés que aquest any la Setmana l'han visitat principalment famílies amb xiquets. Les activitats, espectacles i actuacions han ajudat a «atraure les famílies i el públic infantil», ha assegurat Girbés, i ha fomentat que el públic d'aquesta edició s'haja «quedat al festival, durant tot un dia o una vesprada».

La Setmana del Llibre en Català ha comptat amb 84 mòduls, 259 expositors i més de 300 activitats, configurant-la com la més gran de la història. S'hi han arribat a presentar més de 150 novetats de tardor de 206 segells editorials diferents. «El Moll de la Fusta s'ha acabat de consolidar com l'indret idoni per a la Setmana», segons Girbés.

L'edició d'enguany ha apostat per una oferta que «ha anat més enllà del món del llibre», ha assenyalat, amb actuacions musicals, com la de Joan Dausà, gravacions de pòdcasts en directe des del Moll de la Fusta o taules rodones de temes molt variats amb molt convidats d'arreu del territori i experts en disciplines molt variades.

Segons Girbés, l'objectiu era fer més passos cap a una «visió de la Setmana com a festival», on la gent poguera gaudir de moltes altres activitats al voltant del llibre en català, posant l'ull especialment en el públic infantil i juvenil. Girbés afirma que aquesta edició és «la culminació d'aquest propòsit que s'ha estat preparant els darrers tres anys», i que marca el punt final del seu mandat al capdavant de l'organització de la Setmana.

En aquesta edició de 2022 s'han presentat nous llibres d'autors de renom nacional i internacional com ara Ramon Solsona, Mercè Ibarz, Francesc Parcerises, Xènia Dyakonova o Sebastià Serrano. També han passat per la fira un gran nombre de convidats, ponents i figures del món de la literatura i més enllà com Ken Follet, Victoria Lomasko, Albert Om, Sílvia Soler, Marina Porras, l'expresident Quim Torra o Carla Simón, que ha presentat Alcarràs al públic assistent.