Lourdes Toledo, Manuel Hurtado i Sònia Alejos, entre els guanyadors dels premis literaris Ciutat de València

Els guardons registren un augment inaudit de participants, fins a 1.772 en diferents categories

per DLV

InfoLlibres

Lourdes Toledo, guanyadora del guardó Josep Vicent Marqués d'assaig en valencià amb 'Lluny d'Amèrica' | ©Bromera
Lourdes Toledo, guanyadora del guardó Josep Vicent Marqués d'assaig en valencià amb 'Lluny d'Amèrica' | ©Bromera
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Els jurats dels XL Premis Literaris Ciutat de València han resolt els guanyadors de la present edició, a la qual han concorregut 1.772 escriptors i escriptores, 1.252 més que l'any passat.

El Premi Isabel de Villena de narrativa en valencià ha anat a parar a Les Puces, de Manuel Hurtado, mentre que el guardó Josep Vicent Marqués d'assaig en valencià s'ha concedit a Lluny d'Amèrica, de Lourdes Toledo.

El Premi Josep Escalante de teatre en valencià ha anat a parar a Buit de mi, de Sònia Alejos; el Maria Beneyto de poesia en valencià a La fam tindrà, de Josep Luís Roig; i el Premi Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà ha recaigut en Cervantina, de René Fuentes Gómez.

A més, el Celia Amorós d'assaig en castellà s'atorga a Contra los Influencers: la ciudad letrada ante la corporativización tecnológica de la literatura, de Martín Rodríguez Gaona; el Premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà va per a Anotaciones a pie de página, de Ramón Bascuñana; i el premi Max Aub de teatre en castellà és per a David, de Paco Zarzoso.

Els guanyadors s'han donat a conèixer en concloure les reunions dels huit jurats, celebrades en l'Ateneu Mercantil i presidides per diferents regidors de l'Ajuntament de València.

En aquesta edició s'ha registrat «un augment inaudit» en el nombre d'originals respecte d'anteriors convocatòries, per damunt del miler i mitjà d'obres presentades en el total de modalitats, destacant els premis Vicente Blasco Ibáñez i Juan Gil Albert, de narrativa i poesia respectivament, en llengua castellana, subratllen des del consistori.