L’oriolà David Sánchez, premi Evarist Garcia de Teatre Breu en Valencià

El premi està impulsat per la Diputació d’Alacant i l’obra guardonada s’estrenarà el 5 de desembre al Teatre Arniches de la ciutat

per DLV

InfoLlibres

David Sánchez | ©Europa Press
David Sánchez | ©Europa Press
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

L'escriptor David Sánchez ha guanyat la XXIII Edició del Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia, impulsat per la Diputació d'Alacant, amb l'obra La navalla d'Ockham, una creació que s'estrenarà el pròxim 5 de desembre al Teatre Arniches.

El jurat d'aquesta edició, presidit per la diputada de Cultura, Julia Parra (Cs), ha estat format per Jaume Sellés, en representació de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; així com també per Isabel Marcillas, doctora de Filologia Catalana en l'Universitat d'Alacant; Jaume Lloret, professor de Filologia Catalana en la UA; i Maria Àngels Francés, doctora en Filologia Catalana i professora a la UA.

David Sánchez (Torremendo, Oriola, 1994) és graduat en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant i actualment imparteix classes com a professor d'Educació Secundària a Barcelona. Des de la seua infància ha estat vinculat a l'art dramàtic, disciplina en què es va iniciar formant part del grup de teatre de la seua localitat natal.

Més tard, va continuar la seua formació en l'Aula de Teatre de la UA de la mà de Tomàs Mestre, Ricardo Arqueros, Elena Candela, Iván Jiménez i Joan Miquel Reig, així com en les companyies de Teatre Raspeig, sota la direcció de Miguel Segura; La Sobreactuà , a càrrec d'Elena Candela; i l'Escola Hamlet, de Roger C. Dorca i Miquel Murga.

A més, David Sánchez ha rebut cursos de formació teatral amb José Gabriel Campos, Ana Sala, Joan Nave i, més recentment, en la Sala Beckett, amb Josep Maria Miró, Sergi Belbel, Pere Riera, Marc Martín i Sílvia Navarro.

En la seua trajectòria literària, David Sánchez ha rebut reconeixements com ara el Premi Ciutat d'Alcoi de teatre Pep Cortés, amb l'obra La Pedregada (2021); o els premis de poesia Mario Benedetti de la UA (2014) i del Certamen de Relats Curts i Poesia per a Escriptor Novells de la Província d'Alacant el 2016.

Finalment, la diputada Julia Parra ha felicitat al nou guanyador del certamen literari, de qui ha destacat «la seua gran passió pel teatre des de la seua infància, que ha demostrat amb triomfs i reconeixements a la seua obra molt destacats».