S’ha mort l’escriptor Albert Garcia Pascual als 55 anys

Va rebre el Premi de Narrativa Vila d’Almassora i el Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado, entre altres guardons

per DLV

InfoLlibres

L'escriptor Albert Garcia Pascual
L'escriptor Albert Garcia Pascual
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

L'escriptor Albert Garcia Pascual (Castelló de la Plana, 1967) s’ha mort de manera sobtada aquest dilluns als 55 anys. El 2021, a Breu Quadern de Blaves Solituds, Petites Desolacions i Rebel·lies Quotidianes, deia:

No tinc por al temps
i, possiblement, tampoc a l’espai.
Declarat això, la vida m’espanta,
com juga i marxa,
com tempta i lleva.
M’atabala saber que
cada instant malbaratat lluny de tu
és un feix de batecs que no tornaran
per molts segons que fem plegats,
no tornen, no, vindran uns altres, però aquests, no.                         És un sospir que es dissol per sempre en el no-res.

                                                                                                       

 I és que, com assenyala al pròleg la Dra. Noèlia Arrotea, la Psicòloga del Born, «l’Albert ens ajuda a viure sense dir-nos ben bé com, ens emociona amb els seus versos directes, quotidians. Ens emociona perquè escriu emocionat».

Autor d’Una Magdalena Moguda (2000), La revolta ignorada (2002), Aquell matí era perfecte (2002), Contes inversos: conversos i diversos (2005), Negocis familiars (2007) i El regal de l'àvia Esther (2009), també va participar en els llibres col·lectius Fart d’enuig e tristor (2003) i Els fills del Capità Verne (2005), i  va rebre, entre altres guardons, el Premi de Narrativa Vila d’Almassora i el Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado.

Membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i d'El Pont Cooperativa de Lletres, alguns dels seus companys en aquests col·lectius, com ara els poetes Josep Porcar i Manel Pitarch, mostraven el seu dolor i consternació a les xarxes.

Així mateix, Maestrat Viu s’ha sumat a la tristesa dels companys d’El Pont i ha expressat el condol a la família i amics de l’escriptor «que havia tornat a viure a Culla, el poble del pare».

D’altra banda, el compte de Twitter del Pont ha compartit el comiat d’altres persones i col·lectius. Així, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, afirma que el durà «sempre en el record» i la Muixeranga de la Plana li dedica les paraules següents: «Sempre alegre, sempre antifeixista, sempre defensor de la terra i sempre amic. Que la terra et siga lleu».